Associació d'ajuda a persones saharauis amb discapacitat

Visitem de nou els campaments de refugiats del Sahara occidental

Un any més visitem els campaments de refugiats del Sahara Occidental. En aquesta ocasió els cooperants que realitzen el viatge són els nostres companys Pere Carbonell, Ximo Bresó i Carlos Girbés, que eixiren el passat dissabte 28 d’abril des de l’aeroport de Madrid.

Aquest nou viatge de l’AASPD (el vuité des de que començàrem amb el projecte de cooperació a l’octubre del 2012) és molt important, no sols per la feina que es durà a terme en el campaments, amb les famílies i els xiquets discapacitats. En aquest nou viatge l’AAPSD volem donar-li una nova perspectiva a la nostra tasca solidària i es durà a terme la posada en marxa d’un equip de treball permanent format per personal saharauí que continuarà al llarg de l’any amb l’atenció de les famílies amb xiquets amb discapacitat profunda. Aquest equip de treball estarà coordinat “in situ” pel Ministeri d’Afers Socials del Frente Polisario i es va gestar durant la visita que la Ministra d’Afers Socials va realitzar a Algemesí el passat mes de febrer.

El viatge d’enguany també serà molt útil per comprovar l’evolució positiva dels xiquets dels diferents campaments que ja porten 5 anys rebent el tractament dissenyat per l’equip mèdic de l’AAPSD. El tractament té dues vessants: la cadira ortopèdica d’estructuració corporal, que prevé possibles malformacions corporals, i les rutines fisioterapèutiques, que palien discapacitats psicomotrius.

A més, aquest nou viatge servirà per comprovar l’arribada del material mèdic i alimentari que enviàrem tant en la Caravana per la Pau del passat març. En aquesta caravavana l’AAPSD va enviar 13.000 Kg de material sanitari, higiènic i menjar imperible, com lentilles, oli, sucre o arròs.

Els cooperants tenen previst tornar el 5 de maig. Una vegada arribats a casa, començarem la preparació del proper viatge, planificat per a l’octubre del 2018, amb energies renovades per l’èxit del projecte.

Des de l’AAPSD volem donar les gràcies a totes les persones que feu possible aquest projecte solidari: socis, col·laboradors, amics i familiars que ens doneu suport.  Sense vosaltres, açò no seria possible.


¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Learn more

I understand

Aviso Legal / Política de Cookies / Política de privacidad 

Seguridad de la página de inicio